Olimpiyat öğrencileri Ereğli'de ziyaretlerde bulundu

'10. Türkçe Olimpiyatları' dolayısıyla Zonguldak'ta gerçekleştirilen organizasyona katılan misafir öğrenciler, Ereğli ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber-GÜNCEL

Olimpiyat öğrencileri Ereğli'de ziyaretlerde bulundu

SİNAN KABATEPE | ZONGULDAK - 08.06.2012 19:11:41

'10. Türkçe Olimpiyatları' dolayısıyla Zonguldak'ta gerçekleştirilen organizasyona katılan misafir öğrenciler, Ereğli ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

İki grup halinde ziyaretlerini gerçekleştiren öğrenciler, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdusselam Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Halkla İlişkiler Müdürü Gülşin Yöney'i ziyaret etti.

İlk grup, ziyaretlerine Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'dan başladı. Kaymakam Çay, öğrencilerden Gürcistanlı Lika Metreveli, Endonezyalı Nimas Ayu Aulia ve Kırgızistanlı Ayperi Djurayeva'nın ziyaretinde, öğrencileri kutladığını söyledi. 10. Türkçe Olimpiyatları kapsamında, ülkenin değişik bölgelerinde güzel etkinlikler yapıldığını belirten Çay, ?Dolu dolu programları izliyoruz. Bu da insana ayrı bir haz veriyor. Böyle bir organizasyonun Zonguldak'ta düzenlenmesinden ise daha da büyük keyif alıyoruz. Bu çocuklarımızı ilçemize getirip tanıtmanızdan ve ilgili birimleri ziyaret etmelerinden dolayı yöneticilerinizi kutluyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Yurt dışına açılan okullar sayesinde Türkçe'yi dünyanın her yanına yayıyorsunuz. Böylece dünyanın her yerinde geleceğin elçileri hazır olmuş oluyor. Zamanla bu çocuklarımız ilgili yerlerde yönetimlere geçecektir. Dolayısıyla onların Türkiye'ye bakış açıları çok değişik olacaktır. Başlangıçta az etki gösteren projenin, gelinen noktada hedefe doğru fazlasıyla ulaştığına şahit oluyoruz. Gerçekten uzun bir yoldu ama önemli olan başlamaktı. Dünyanın her yerinde Türk bayrağının dalgalanması, büyük önder Atatürk'ün resimlerinin bulunmasından da ayrıca haz duyuyoruz. Buna katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Gürcistanlı öğrenci Metreveli, Türkçe yaptığı konuşmada, ikinci kez geldiği Türkiye'yi çok beğendiğini ifade ederken, özellikle Karadeniz illerini gördüğünü ve çok beğendiğini söyledi.

Kırgızistanlı öğrenci Djurayeva ise bu yıl ilk kez geldiğini dile getirerek, ?Türkiye harika. Buradaki insanlar misafirperver. Her şehirde farklı şekilde karşılamalar yapılıyor. İnsanlar bizi çok seviyorlar, biz de onları çok seviyoruz. Zonguldak ve Ereğli'yi de çok beğendim.? diye konuştu. Endonezyalı öğrenci Ayu Aulia da ikinci kez Türkiye'ye geldiğini, çok beğendiğini ve Türklerin çok iyi insanlar olduğunu ifade etti.

Endenozyalı Lisa Riskiana, Kenyalı Mandela Hutchingson ve Vranceau Sergiu'dan oluşan öğrenci grubu da Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret etti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Posbıyık, ilçeyi tanıtıcı çeşitli hediyeler verdi.

"ÖĞRENCİLERİ EVİMDE AĞIRLAMAK İSTERİM"

Daha sonra Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geçen öğrenciler, burada İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan Koçak, ?Bu tür olayları televizyonlardan izlerken duygulanıyor, gözyaşlarımızı tutamıyoruz. Bu etkinliği gerçekleştiren herkese ne kadar teşekkür etsek azdır.? dedi.

Yıldırım Koleji Müdürü Ahmet Arıkçı'nın, ?Önümüzdeki sene etkinliğin bir ayağının da Ereğli'de yapılmasını isteriz? sözüne Koçak, ?Eğer öyle bir organizasyon gerçekleşirse Ereğli'ye gelen öğrencilerden bazılarını evimde misafir etmek isterim.? dedi.

ERDEMİR'İ DE ZİYARET ETTİLER

Ereğli'ye gelen yabancı öğrenci gruplarının ziyaret programında Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) da yer aldı. '10. Türkçe Olimpiyatları' dolayısıyla Zonguldak'ta gerçekleştirilen organizasyona katılan yabancı ülke öğrencilerinden Gürcistanlı Lika Metreveli, Endonezyalı Nimas Ayu Aulia ve Kırgızistanlı Ayperi Djurayeva, Ereğli Özel Yıldım Koleji Müdürü Ahmet Arıkcı ile birlikte Erdemir Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney'i ziyaret etti. Yöney, yabancı ülke öğrencilerine Erdemir'in genel durumu, ülke ve dünyadaki önemi ile halen süren çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı.

Müdür Arıkcı da Erdemir'in ülkenin gözde kuruluşu olduğunu, bu anlamda öğrencilerin de bu kuruluşu ziyaret etmelerini uygun gördüklerini söyledi. Öğrenciler de Türkiye'de ve Ereğli'de olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdiler. Yöney, daha sonra hediyeler verdiği öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

"OLİMPİYATLARI İZLERKEN DUYGULANMAMAK ELDE DEĞİL"

Ereğli'ye gelen ikinci grup öğrenciler de ziyaretlerine ilk olarak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile başladı. Endenozyalı Lisa Riskiana, Kenyalı Mandela Hutchingson ve Vranceau Sergiu'dan oluşan öğrenci grubuna önderlik eden Kenya'daki Türk okulunda öğretmenlik yapan Bülent Koçyiğit, ziyarette yaptığı konuşmada, Ereğli ve Zonguldak'ta 20 ülkeden 70 öğrencinin bulunduğunu ifade ederek, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı düzenlenecek etkinliğe davet etti.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise ?Bu organizasyonu gerçekleştirenlere şükranlarımızı sunmak istiyorum. Etkinliği televizyonda izlerken insanın duygulanmaması mümkün değil. Sizleri de bu başarınızdan dolayı tebrik ediyorum.? dedi. Ziyaretin sonunda, Belediye Başkanı Halil Posbıyık öğrencilere ve beraberindekilere hediyelerini takdim etti.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise ?Bu organizasyonu gerçekleştirenlere şükranlarımızı sunmak istiyorum. Etkinliği televizyonda izlerken insanın duygulanmaması mümkün değil. Sizleri de bu başarınızdan dolayı tebrik ediyorum.? dedi. Ziyaretin sonunda, Belediye Başkanı Halil Posbıyık öğrencilere ve beraberindekilere hediyelerini takdim etti.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın ziyareti ardından öğrenciler, Ereğli Cumhuriyet Başsavıcısı Zülkarneyn Kısık'ı ziyaret etti.

"TÜRKÇE'NİN TERCİH EDİLEN DİL OLMASI BİZİ MUTLU EDİYOR"

'10. Türkçe Olimpiyatları' kapsamında Zonguldak'taki etkinliklere katılmak üzere Ereğli'ye gelen misafir öğrencilerden bir grup, Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi'ni ziyaret etti. Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, ?Türkçe konuşan öğrencilerin ülkemizi ziyaret etmesini sağlayan ve Türkçe'nin ?tercih edilen dil' olması yolunda emeği geçenlere sendikamız adına teşekkür ediyorum.? dedi.

Odabaş, ziyarette yaptığı konuşmada, öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türk Metal Sendikası'nın da Avrasya Cumhuriyeti'ndeki öğrencileri Türkiye'de ağırladığını hatırlatan Odabaş, şunları kaydetti: ?Öğrencilerimizin buraya gelerek sendikamızı ziyaret etmesinden mutluluk duyduk. Türkçe konuşan öğrencilerin ülkemizi ziyaret etmesini sağlayan ve Türkçe'nin ?tercih edilen dil' olması yolunda emeği geçenlere sendikamız adına teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı da burada ağırlamaktan mutlu olduk. İnşallah akşamki etkinliğinize de katılacağız. Türk Metal Sendikası olarak Avrasya Cumhuriyeti'ndeki öğrencileri Türkiye'de ağırlıyoruz. Çalışan üyelerimizin çocuklarını da bu ülkelere ziyaretlere gönderiyoruz. Bu sayede dostluk ve arkadaşlıkların kurulmasını önemsiyoruz. Ulusal basında izlediklerimizin yanı sıra burada kendilerini konuk etmekten de ayrıca mutluluk duyuyoruz. Etkinliklerin gerçekleştirilmesine emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.?

Endenozyalı Lisa Riskiana, Kenyalı Mandela Hutchingson ve Vranceau Sergiu'dan oluşan öğrenci grubuna önderlik eden Kenya'daki Türk okulunda öğretmen Bülent Koçyiğit, ziyarette yaptığı konuşmada, Ereğli ve Zonguldak'ta 20 ülkeden 70 öğrencinin bulunduğunu, sendika ile iş birliği içinde, Türk çocuklarını Kenya'da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

Odabaş, öğrenci ve heyete, Osmanlı çilek reçeli, lokum ve Türk Metal Sendikası'nı tanıtan derginin bulunduğu hediye paketi takdim etti.

Ereğli Özel Yıldırım Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Sarısoy, Türk Metal Sendikası Şube Sekreteri Metin Ercan ve Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen'in de hazır bulunduğu ziyarette günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

BAŞKAN GÜNGÖR ÇOCUKLARA FORMA HEDİYE ETTİ

İkinci grubun ziyaretteki son durağı Gülüç Belediyesi oldu. Ziyarette konuşan Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, ?Öğrencilerin dilimizi konuşmalarından dolayı son derece memnunuz. Derslerindeki başarılar ayrı bir başarı. Onu mutlaka yapacaklardır. Bizim dilimizi öğrenmeleri beni çok memnun etti. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Bu gençlerin geleceği her zaman parlak. Ülkemizi de yakinen tanımaları ve dilini konuştukları ülkede olmak onlar için de ayrı bir mutluluktur.? şeklinde konuştu.

Öğrencilerle sohbet eden Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, öğrencilere forma ve eşofman hediye etti. Her iki grupta yer alan öğrenciler ziyaret sonrasında etkinliğin düzenleneceği Zonguldak'a döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber